EOS-utvalgets årskonferanse 2024

Trykk på lenken her for å komme til Youtube-kontoen der opptaket fra konferansen ligger.

EOS-utvalgets årskonferanse 2024 holdes på Røde Kors Konferansesenter, Hausmannsgate 5 i Oslo den 21.mars. Temaet vil være «Overvåking og ytringsfrihet».

Konferansen er gratis.

Dørene åpner 08.30, og det faglige programmet begynner 09.00


Program:

09.00     EOS-utvalgets leder Astri Aas-Hansen ønsker velkommen

09.15     Panelsamtale med Tekna-president Elisabet Haugsbø, direktør for Norges institusjon for menneskerettigheter Adele Matheson Mestad og tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch, om retten til å ytre seg og fri meningsdannelse - hvordan kan myndighetenes overvåking sette ytringsrommet under press? Samtalen innledes av Aftenposten-kommentator og tidligere redaktør Harald Stanghelle.

10.00      Pause

10.10     Assisterende sjef E-tjenesten, Lars Nordrum om hvilke sikkerhetsmekanismer som påligger tjenesten for å hindre at ytringsfriheten skal begrenses.

10.30     Sjef PST, Beate Gangås om hvilke sikkerhetsmekanismer som påligger tjenesten for å hindre at ytringsfriheten skal begrenses.

10.50     Panelsamtale med Ingvild Wetrhus Thorsvik (stortingsrepresentant for Venstre), Andreas Sjalg Unneland (stortingsrepresentant for SV) og Michael Tetzschner (tidligere stortingsrepresentant, nå vara, for Høyre) om hvem som har ansvaret for det totale overvåkingstrykket borgerne settes under.

11.30     EOS-utvalgets leder Astri Aas-Hansen oppsummerer dagens innlegg og debatter.

11.45     Servering av lett lunsj og mingling.

Møteleder er Trude Teige

Trykk på lenken her for å komme til Youtube-kontoen der opptaket fra konferansen ligger.


Du kan melde deg på slik: Skriv "Påmelding til årskonferanse" i emne-feltet og send navn og eventuelt hvilken organisasjon eller virksomhet du representerer til arskonferansen@eos-utvalget.no

Les om og se opptak fra årskonferansen 2023 her


Informasjon om behandling av personopplysningar:

Om du melder deg på konferansen, vil ditt namn, epost og eventuell tilknyting til organisasjon/verksemd bli lagra av EOS-utvalet. Dette vil berre brukast til å gi deg informasjon om årskonferansen 2024 og invitera deg på tilsvarande arrangement seinare. Om du ikkje vil stå på denne lista etter at årskonferansen 2024 er gjennomført, kan du gi beskjed om det til arskonferansen@eos-utvalget.no, og informasjonen om deg vil bli sletta kort tid etter årskonferansen.

Denne artikkelen blei fyrste gong publisert 25. november 2023 og har blitt oppdatert fleire gonger i etterkant.